Inga allvarliga olyckor i påsktrafiken

Foto: JENS HUNT
NYHETER

Den första dagen under den trafikintensiva påskhelgen har gått relativt bra. Inga större allvarliga olyckor har rapporterats, även om det stundtals varit köer.

Bland annat blev det trafikstockning i Östergötland när en bil började brinna.

Trafikläget har under dagen varit relativt lugnt, men det har bildats en del köer under dagen Bland annat i Östergötland efter att en bil började brinna på E4:an strax söder om Mjölby.

– Bilen började brinna under färd varpå föraren körde in till kanten, berättar presstalesman Fredrik Kliman.

Branden eskalerade snabbt, nästan explosionsartat. Branden var väldigt kraftig. Ingen person uppges ha skadats.

Helt stopp i trafiken

Branden gjorde att hela det södergående körfältet på motorvägen fick stängas av klockan 20.45 ungefär. Först vid klockan 21 kunde polisen öppna ett körfält igen men då hade det redan blivit långa köer.

Strax innan klockan 22 hade bilen bärgats från platsen och båda körfälten kunde öppnas igen.

Flera mindre olyckor

Man kan konstatera att det inte varit några större allvarliga trafikolyckor, trots att trafiken varit intensiv. Flera mindre olyckor har dock rapporterats. Bland annat en singelolycka på E20 utanför Vara där en personbil voltade. Ingen skadades.

På E22:an inträffade en kökrock i Bräkne-Hoby i södergående riktning där tre bilar var inblandade. Vid Åbromotet utanför Göteborg kolliderade fyra bilar på E6:an där en fördes till sjukhus och på väg E45 kolliderade två bilar i Mellerud.

Några trafikhinder har också rapporterats. På E4:an vid Krokek utanför Norrköping låg ett lastbilsdäck på vägen och hindrade trafiken vid 17-tiden. På samma väg men längre söderut, vid Väla utanför Helsingborg, tappade en bil ett släp som kilade sig fast under ett vägräcke och utgjorde ett hinder.