Man räddad efter 66 dagar i sjönöd

1 av 2
NYHETER

Regnvatten, böner och rå fisk. Det ska ha fått Louis Jordan att överleva två månader på drift i Atlanten.

– Han verkar ha haft sagolik tur, säger överlevnadsexperter Harry Sepp.

Ett tyskt lastfartyg larmade den amerikanska kustbevakningen efter att ha sett en segelbåt som låg och drev på vattnet 320 kilometer utanför North Carolinas kust i USA, rapporterar tv-kanalen CNN. Man skickade ut en helikoptern till platsen och fann en man ombord.

Mannen, Louis Jordan, 37, hade då varit borta från sitt hem sedan den 29 januari, 66 dagar tidigare. Han hade gett sig ut i båten och hamnade i en storm som bröt masten och förstörde hans kommunikationsutrustning. Därefter låg han och drev i hopp om att någon skulle hitta honom.

Åt rå fisk och drack regnvatten

Louis Jordan berättar att han överlevt genom att fånga fiskar med sina händer och sedan äta dem råa. Vatten samlade han ihop när det regnade och har genom det lyckats få i sig så mycket att han överlevt.

I ett telefonsamtal till sin pappa låter han hälsa att han mår bra och var så pass pigg när kustbevakningen släppte av honom att han för egna ben gick in till sjukhuset.

Under tiden han befann sig ombord på båten var han mest orolig för att hans föräldrar skulle vara ledsna och tro att han var död, rapporterar CNN.