Kim Jong-un rekryterar glädjetrupp

1 av 3 | Foto: EPA KCNA
NYHETER

Styrkan avskedades när pappa Kim dog.

Men nu är jakten på Nordkoreas nya glädjetrupp i gång igen.

Kvinnorna handplockas av myndigheterna - för att kunna sprida glädje i diktatorns liv.

Kim Jong-un ska enligt flera medier rekrytera ett antal kvinnor som ska utgöra truppen.

Kvinnorna kommer att handplockas av myndigheterna och förväntas sprida glädje och underhålla diktatorn.

Fick avgångsvederlag

Glädjetruppen är en tradition som följt med i flera generationer. Den förre diktatorn, Kim Jong-il, hade enligt uppgifter en styrka på 200 kvinnor.

När han dog i december 2011 avskedades allihop mycket hastigt.

– När Kim kom till makten litade han inte på någon. Han gav order om att grundligt utreda alla tjänstemän i regimen, från den högsta till den lägsta, säger Nordkoreaexperten Toshimitsu Shigemura vid universitetet Waseda i Tokyo till Telegraph.

Truppmedlemmarna återvände till sina hemorter. De ska ha fått ett förmånligt avgångsvederlag mot löften om att aldrig avslöja någon information om Kim Jong-ils leverne.

Visa sin sexuella förmåga

Nu är det nya tider. Den gamla truppen är upplöst och den nationella sorgetiden på tre år efter Kim Jong-il är över. Enligt uppgifter i den Sydkoreanska tidningen Chosun Ilbo är det därför fritt fram för Kim Jong-un att rekrytera en ny trupp.

Om traditionen från Kim Il-sungs tid tid hålls kommer myndighetspersoner ge sig ut på jakt för att hitta de vackraste kvinnorna i landet. Kvinnorna ska sedan arbeta som dansare eller sångare eller hembiträden. De allra vackraste blir diktatorns konkubiner och förväntas gå till sängs med honom.

– Det här har pågått under tre generationer av familjen Kims styre i Nordkorea. Det har blivit en tradition. Det är även en uppvisning av ledarens makt över folket och hans sexuella förmåga, säger Toshimitsu Shigemura.