Dykare hittade kropp i bil

Bilen, en ljusgrå Ford Fiesta, tillhör en man som försvann 2007, enligt polisen

Foto: LÄSARBILD
NYHETER

En kvinna såg en bil i en vallgrav vid en bro nära en gammal fästning i Landskrona.

Räddningstjänsten kallades dit och började med bärgningsarbetet.

– Sedan hittade man ett lik i kupén, säger Stephan Söderholm vid polisregion syd.

Det var strax efter 11-tiden i dag som en privatperson slog larm efter att hon sett ett fordon i vattnet i närheten av citadellet vid Slottsvägen. Kvinnan som larmade polisen berättar för hd.se att hon var på väg till Konsthallen och stannade till vid bron över till citadellet.

– Då såg vi plötsligt hur något blänkte i vattnet. Det var en bil och det såg ut som att den hade varit där länge, säger hon till hd.se.

Legat länge i vattnet

Räddningstjänsten tillkallades och dykare genomsökte vattnet, men hittade inte kroppen på en gång.

– I första läget säger de att det inte är något i bilen. Men sedan hittade man ett lik i kupén, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisegion syd.

När bärgningen av bilen påbörjades vid 13-tiden upptäckte man att det låg en kropp i bilen. Arbetet avbröts för att polisen skulle spärra av platsen.

Därefter bärgades bilen med kroppen och ska nu undersökas.

– Både bilen och kroppen har legat väldigt lång tid i vattnet, så det är svårt att säga om det ett ett brott begånget eller något annat som hänt, säger Stephan Söderholm.

Bilen tillhör försvunnen man

Det är en mindre personbil som hittades i vattnet, uppger polisen.

Fordonets registreringsskyltar visade sig tillhöra en traktor i Västra Götaland, vilket gjorde att polisen först inte kunde utesluta att bilen kunde vara stulen. Ett alternativ var att skylten avregisterats för länge sedan och senare återanvänts, det vill säga tilldelats ett annat fordon.

– Vi håller på med bilregistret nu och undersöker det, säger Stephan Söderholm.

Senare under eftermiddagen visade sig att bilen, en Ford Fiesta av årsmodell 2003, tillhör en äldre man som försvann 2007.

Misstänker inte brott

Mannen var 76 år vid försvinnandet, som flera tidningar skrivit om. Polisen la ner stora resurser på ärendet, utan framgång. Senast sågs han 28 februari 2007 när hemtjänsten besökte honom. Bara bilen var borta, pengarna var kvar på kontot och inget fattades i hans hem.

– Bilen är hans. Men vi kan inte utesluta att det inte är han i bilen, säger Kim Hild, polisens pressinformatör.

Just nu finns inte något som tyder på att brott begåtts.

ARTIKELN HANDLAR OM