En av massmördarna i Kenya identifierad

1 av 3
NYHETER

Abdirahim Mohammed Abdullahi, son till en kenyansk regeringstjänsteman, var en av terroristerna som utförde massakern på högskolan i Garissa.

Det uppger Kenyas inrikesdepartement, enligt nyhetsbyrån AP.

Kenyanska myndigheter säger sig nu ha identifierat en av männen som utförde massakern på högskolan i Garissa i torsdags då 148 personer dödades. Enligt landets inrikesdepartement heter han Abdirahim Mohammed Abdullahi och var son till Abdullahi Daqara, en högt uppsatt regeringstjänsteman i distriktet Mandera.

”Briljant advokat-talang”

Abdirahim Mohammed Abdullahi har studerat juridik vid universitetet i Nairobi och tog sin examen så sent som 2013, säger Mwenda Njoka, talesperson på inrikesdepartementet. Enligt en bekant sågs han som en ”briljant advokat-talang”, skriver AP.

Förra året anmäldes Abdirahim Mohammed Abdullahi försvunnen av sin far, som då befarade att sonen hade åkt till Somalia.

"Fadern hade anmält att hans son hade försvunnit från hemmet … och att han försökte hjälpa polisen att spåra honom när terrorattacken i Garissa inträffade", skriver Mwenda Njoka, i ett sms till nyhetsbyrån Reuters.

Hotar med nya attentat

Den islamistiska somaliska extremistgruppen al-Shabaab har tagit på sig ansvaret för dådet i Garissa. Fem personer har gripits misstänkta för inblandning, bland dem en säkerhetsvakt på skolan.

Under helgen hotade al-Shabaab med nya attentat, som ska färga Kenyas gator "röda av blod".

Regeringen i Kenya har utlyst tre dagars landssorg med start på söndagen.