Tågstopp söder om Stockholm

1 av 5
NYHETER

En nedriven kontaktledning har under dagen orsakat stopp i tågtrafiken söder om Stockholm.

Enligt Trafikverket får resenärerna räkna med stora förseningar under resten av dygnet.

– Det berör både fjärrtåg och pendeltåg, säger Lennart Helsing på Trafikverkets pressjour.

Efterlysning: Har du drabbats? Hör av dig

Olyckan inträffade i närheten av Årstabergs pendeltågsstation strax före klockan 12 på tisdagen – bara en knapp timme efter att regeringen presenterat sin nya tågsatsning på 620 miljoner kronor till tågunderhåll.

– Det är helt stopp i all trafik söder om Stockholm central. Man har stängt alla spår för att syna av dem. Det berör både fjärrtåg och pendeltåg, säger Lennart Helsing på Trafikverkets pressjour.

Evakuerade

På tisdagseftermiddagen började trafiken att rulla igen på ett spår. Tågen åker till och från Stockholm i mån av plats och turordning.

På sin hemsida skriver dock Trafikverket att det blir stora förseningar under resten av dygnet.

Under eftermiddagen evakuerade SL resenärerna på det pendeltåg som rev ner kontaktledningen. De fick i stället gå ombord på ett SJ-tåg som stannade på spåret intill för vidare färd mot Stockholm central.

Satt fast i nästan 1,5 timme

Då hade resenärerna suttit fast på tåget i nästan 1,5 timme.

– Det är bra att resenärerna har fått lämna tåget men grundproblemet kvarstår. Tåget är fortfarande strömlöst och står kvar där. Det kommer att dra ut på tiden, säger Jesper Pettersson, presskontakt på SL.

SL har satt in ersättningsbussar på sträckan.

FAKTA

Här är det stopp:

Det är stopp i tågtrafiken mellan Stockholm C och Älvsjö, i båda riktningar.

Det påverkar all tågtrafik från Stockholm C och söderut, dels fjärrtåg från Stockholm C - Hallsberg/Skövde/Göteborg/Södertälje/Katrineholm/Norrköping/Linköping/Nässjö/Malmö, dels SL:s pendeltåg mellan Stockholm C och Västerhaninge/Nynäshamn och Stockholm C och Tumba/Södertälje. 

Källa: Trafikverket