Emily skrev sin egen dödsannons

NYHETER

Livet är för kort för bitterhet, avundsjuka och lågprisjeans.

”Jag föddes, jag blinkade och så var det slut”, skriver Emily Phillips i sin egen dödsannons.

Först efter sin död har hon äntligen tid att dansa naken.

Den 24 februari fick 69-åriga Emily Phillips från Florida sin dödsdom: cancer i bukspottkörteln.

En månad senare var hon död.

”Det smärtar mig att behöva medge det, men tydligen har jag avlidit. Alla har sagt att det skulle hända, men det har helt enkelt inte varit något jag velat lyssna på och än mindre uppleva. Ännu en gång får jag inte som jag vill”, skriver hon i sin egen dödsannons som den senaste veckan har blivit en viral succé efter att den publicerades i lokaltidningen Florida Times-Union.

Med humor och värme tecknar hon sedan sin egen livshistoria.

Ber om ursäkt för lågprisjeans

Ungefär två veckor före sin död läste Emily Phillips upp dödsannonsen för sin familj, berättar dottern Bonnie Upright i ett mejl till Huffington Post.

”Helt ärligt, det var ett av de mest speciella ögonblicken i mitt liv. Att få höra min mamma berätta sin historia, med sina egna ord och sin egen röst, är något jag alltid kommer att bära med mig. Vi skrattade när det passade och grät när hon var färdig.”

I dödsannonsen ber Emily Phillips om ursäkt till dottern Bonnie för att hon som barn tvingades ha på sig lågprisjeans. Bonnie säger till Huffington Post att lågprisjeansen blivit ett internskämt i familjen: ”Att inte få ha Gloria Vanderbilt-jeans kan ha varit min barndoms största tragedi. Och jag är fortfarande bitter.”

Inga monument

Emily Phillips levde ett till synes helt vanligt liv men skriver att hon inte förstår hur hon skulle ha kunnat bli lyckligare.

”Jag föddes, jag blinkade och så var det slut. Inga byggnader uppkallade efter mig, inga monument uppförda i min ära. Men jag fick chansen att lära känna och älska alla vänner och familjemedlemmar. Hur kan man bli mer välsignad?”

Efter uppmärksamheten som dödsannonsen genererat lär Emily Phillips dock bli ihågkommen av långt fler än sina vänner och familjemedlemmar.

”Jag kunde inte vara stoltare över henne. Hon var lärare till yrket, så under många år påverkade hon livet för hundratals barn. Men i slutändan är det vad hon lärde vuxna som kan bli det folk kommer att minnas”, skriver Bonnie Upright till Huffington Post.

Emily Phillips avslutar sin dödsannons med orden:

”I dag dansar jag och är glad. Antagligen naken.”

Fotnot: Här kan du läsa hela dödsannonsen.

ARTIKELN HANDLAR OM