Mumifierad kvinna hittades i lägenhet

Foto: ABC7
NYHETER

En kvinna i 90-årsåldern hittades under påskhelgen död och mumifierad i ett hus i San Francisco.

Kroppen hittades under drivor av skräp.

Det beskrivs som ett av de värsta fallen av hamstring, eller ”hoarding”, som någonsin upptäckts i San Francisco. Under flera meter av ruttnande skräp hittades den avlidna kvinnans kropp invirad i tyg. Polisen uppskattar att kvinnan var i 90-årsåldern när hon dog, vilket kan ha varit så långt tillbaka som fem år, rapporterar ABC7.

Upptäckten gjordes när kvinnans dotter, 65 år, bad om juridisk hjälp i samband med att deras hus skulle säljas. Hon berättade då om tillståndet i hemmet varpå en städfirma anlitades. De hittade den döda kroppen och brandkår och polis tillkallades.

'Beror på ett trauma'

Brandmän gick in i lägenheten med rökdykarutrustning för att kunna arbeta i lägenheten. Lukten av allt skräp, dussintals råttor, omkring 300 flaskor urin, insekter, jord och avföring var oerhörd, skriver irländska The Mirror.

Den 65-åriga dottern tros ha hållit fast vid modern och allt skräp på grund av en traumatisk upplevelse, vilket är vanligt när folk hamstrar saker, menar en expert:

– Föreställ dig att någon fysiskt försöker slita ditt barn från dig och du säger, "nej, det här är mitt barn". Det är de känslor och uttryck som kan associeras med det här. Så starkt är det, säger Mark Salazar från San Franciscos organisation för mental hälsa, till ABC7.

Polisen misstänker i nuläget inget brott utan ska undersöka kroppen för att fastställa dödsorsaken.