Möttes i radion - vägrade prata med varandra

1 av 6
NYHETER

SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand och SD:s partisekreterare Richard Jomshof möttes i morse i P1.

Men de båda partivännerna sa inte ett ord till varandra.

– Det var en bisarr och surrealistisk upplevelse. Tyvärr är det på den här nivån nu, säger Kasselstrand till Aftonbladet.

Bråket mellan Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU och Sverigedemokraterna sker nu helt inför öppen ridå. När SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand gästade Aftonbladet Morgon gick han till hårt angrepp mot SD:s partiledning.

Anklagelserna om att han skulle vara lierad med personer från externa extremistorganisationer kallar han absurda:

– Det är anklagelser som jag inte ens får höra från våra värsta motståndare i extremvänstern.

Han fortsätter:

– Det går inte att föra en diskussion med de här människorna.

”Fullständigt paranoida föreställningar”

Enligt Kasselstrand bottnar anklagelserna i "ett fult maktspel". Han anklagar SD:s gruppledare och tidigare vikarierande partiledare Mattias Karlsson för att vara paranoid.

– Om det är så att man själv har ett osunt kontrollbehov. Om man känner sig själv hotad, ofta inbillat utifrån fullständigt paranoida föreställningar om att andra människor är ute efter ens makt, då kan man ta till sådana här metoder, säger han.

Gustav Kasselstrand gästade i dag även P1-morgon tillsammans med SD:s partisekreterare Richard Jomshof. Men trots att de satt i samma studio pratade de inte med varandra. Jomshof vägrade nämligen att debattera med Kasselstrand.

– Det var en bisarr och surrealistisk upplevelse. Tyvärr är det på den här nivån nu, säger Kasselstrand till Aftonbladet.

I programmet anklagade Kasselstrand Mattias Karlsson för att vara en lögnare. Han kräver nu att partiledningen tar fram bevis på de påstådda kontakterna med extrema organisationer. Enligt honom har partiledningen ingenting som styrker anklagelsen.

”Karaktärsmörda mig”

Richard Jomshof upprepade SD:s hållning: Att SDU-ledningen ska ha lierat sig med personer från externa extremistorganisationer såsom Nordisk Ungdom. På frågan varför han inte ville debattera med Kasselstrand sa han att han vill vänta på utredningen om uteslutningen som ska presenteras den 27 april.

Kasselstrand är mycket kritisk till att Jomshof inte vill debattera med honom:

– Samtidigt sitter han och försöker karaktärsmörda mig i media och utmåla mig som en extremist. Det är klart att han då föregår en utredning, säger han till Aftonbladet.