Succépodden Fallet - nytt avsnitt i natt

1 av 4
NYHETER

Över 200 000 har lyssnat på första avsnittet av Fallet.

I natt släpps nästa del av succépodden.

– Lyssnaren kommer få lära känna Samir bättre och chans att bilda sig en egen uppfattning, säger Fallets producent Patrik Syk.

I natt släpps del två av Aftonbladets nya grävpodcast, Fallet, där vi får följa Anders Johanssons granskning av ett nästan 30 år gammalt mord.

Lyssnaren kommer få lära känna den misstänkta mördaren, Samir, lite närmre. Vi får höra om Samirs kriminella liv och dessutom berättar han själv om sina egna upplevelser av morddagen.

– Anders åker med Samir till mordplatsen i Tensta. Det är första gången som Samir är där sedan morddagen. Dessutom kommer Anders undersöka ett helt nytt spår, något som Samir hävdar hände på morddagen, säger Fallets producent, Patrik Syk.

Har fått enormt gensvar

Första avsnittet av Fallet släpptes förra torsdagen.

Gensvaret har varit enormt. Nu har 200 000 lyssnare laddat ner det första avsnittet.

– Det är en lättnad och en glädje att det tas emot så positivt. Eftersom jag verkligen har lagt både själ och hjärta i det här under flera månader, säger Anders Johansson, kriminalreportern som programleder Fallet och leder granskningen.

"Överträffar vår förväntan"

Det är första gången som Aftonbladet gör grävande kriminaljournalistik i berättande radioformat – och en helt ny grej för kriminalreportern Anders Johansson.

– Jag tycker själv också att vi har lyckats trots att vi är helt gröna på det här. För mig som radionybörjare så kunde det ju inte ha blivit en bättre start, säger han.

Podcastens projektledare Maria Trägårdh hade förstås hoppats på höga lyssnarsiffror - men hon är imponerad:

– Det är ett otroligt gensvar som överträffar vår förväntan. Det är också fantastiskt roligt att undersökande journalistik lockar en så stor publik också i den här berättarformen.

  Lyssna på första avsnittet här!