Turistfärja fattade eld i Thailand

NYHETER

En turistfärja brann och sjönk utanför Krabi i Thailand under onsdagen.

Efter olyckan uppges en person vara död och en tolvårig israelisk flicka rapporteras saknad.

– Vi hoppas att hon fortfarande är vid liv, säger Wichai Kamwong.

Turistfärjan Ao Nang Princess 5 befann sig i havet tio kilometer utanför Ao Nang i Krabi-provinsen när den fattade eld vid halvfyra-tiden på eftermiddagen lokal tid. Fiskebåtar och andra båtar hjälpte till att rädda turister.

Det finns olika uppgifter om hur många som har räddats från båten, uppgifterna varierar mellan 107 och 114 räddade. Det finns också olika uppgifter om saknade och döda. Enligt phuketwan.com är en tolvårig flicka saknad, men alla andra har räddats. Enligt thephuketnews.com är en person död och en tolvårig flicka saknad.

Den tolvåriga israeliska flickan befann sig på toaletten när branden bröt ut. Hon anmäldes saknad av sina föräldrar. De lokala myndigheterna hoppas att hon trots allt ska vara räddad, men inte har fått kontakt med föräldrarna än.

– Vi hoppas att hon fortfarande är vid liv. Färjan brann med anmärkningsvärd hastighet så det var väldigt bra att andra båtar fanns i närheten och kunde hjälpa till, säger Wichai Kamwong, direktör för femte havskontoret - Marine Office 5.

Turistfärjan ligger på havets botten. Dykare har varit nere vid vraket för att leta efter flickan.

En svensk turist på plats berättar om olyckan för Aftonbladet:

– Vi passerade båten på håll, och då hade den redan brunnit ett ganska bra tag. Men det var orolig stämning och man kände av allvaret.