Läckt dokument: Så ska Hillary bli president

Foto: AP
NYHETER

Hillary Clinton väntas i dag meddela att hon ställer upp i nästa års presidentval.

I natt läckte ett internt dokument som avslöjar hur hon ska vinna.

Kampanjens slogan är ”Hillary for America”.

Hillary Clinton ska under söndagen lämna besked om hon ställer upp i det amerikanska presidentvalet 2016. Men redan i natt, svensk tid, läckte hennes kampanjorganisation ett internt dokument avsett för medarbetarna.

Det ensidiga dokumentet som MSNBC tagit del av slår fast att en av de viktigaste nycklarna för att vinna valet är att inte upprepa misstagen från den före detta utrikesministerns kandidatur från 2008. Då präglades hennes kampanj av interna stridigheter.

”Vanliga amerikaner”

En av punkterna kampanjförklaringen för medarbetarna handlar om att det inte handlar om Hillary den här gången.

”Det handlar om vanliga amerikaner som försöker bygga upp ett bättre liv för sig själva och för sina familjer”, står det i det interna dokumentet enligt MSNBC.

Dokumentet avslöjar också kampanjens slogan: ”Hillary for America”.

Till skillnad från hennes förra slogan som handlade om hennes politiska ambitioner, enligt MSNBC. Då löd den ”Hillary for president” och Clinton själv satte upp målsättningen ”in it to win it”.

Obama: En utmärkt president

Hennes presidentvalskampanj väntas lanseras officiellt under söndagen med en video där Clinton ska lägga fram sina ekonomiska visioner, uppger MSNBC.

President Barack Obama som under lördagen mötte Kubas president Raúl Castro i Panama uttalade sig på en presskonferens om Hillary som landets ledare.

– Jag tror hon skulle vara en utmärkt president, säger Obama enligt AP.