Treåring sköt ihjäl ettåring

1 av 2 | Foto: AP
Platsen där tragedin inträffade.
NYHETER

En treårig pojke sköt i går ihjäl en två år yngre pojke i Ohio.

Ettåringen sköts i huvudet och dödförklarades på sjukhus.

– Det är en sorgens dag, säger Calvin Williams, polischef i Cleveland.

Det var i går eftermiddag som den treåriga pojken hittade vapnet i ett hem i Cleveland, Ohio och avlossade ett skott. Skottet träffade en ettårig pojke i huvudet. Den yngre pojken fördes till sjukhus där han senare dödförklarades, skriver AP.

”Sorgens dag”

Exakt vad som hände i samband med skottlossningen är ännu inte utrett.

Minst en vuxen ska ha varit hemma vid tidpunkten för dådet. När dödsbudet kom ska ettåringens mamma skrikit på verandan.

– Det är en sorgens dag för Cleveland. Denna fascinationen som vi har för handeldvapen, inte bara i den här staden, utan i hela landet, måste få ett slut. Detta är en meningslös förlust av ett liv, säger Calvin Williams, polischef i Cleveland på en presskonferens.

Obevakat vapen

Polisen utreder nu var vapnet kom i från. Enligt polisen var vapnet obevakat inne i huset och ägaren till det riskerar nu att åtalas för att ha lämnat det så att ett litet barn kunde hitta det, skriver Cleveland.com.

– Det måste ha funnits vuxna som antingen ha tagit med sig vapnet, (laddade) vapnet eller visste att vapnet var där men utan att göra något för att skydda det, säger polischefen Calvin Williams.

Enligt lokala medier bor mamman i huset tillsammans med tre småpojkar, men det är oklart i fall treåringen och ettåringen är släkt med varandra.