SCA-höjdare fick ansvarsfrihet på stormig stämma

Foto: TT
HÖGT FALL Sverker Martin-Löf, till höger, förlorar flera toppuppdrag efter att bland annat ha flugit sina jakthundar med SCA:s privatjet. Till vänster: Jan Johansson, vd och koncernchef SCA, som avgick i slutet av januari..
NYHETER

Kritiken mot SCA:s ledning och styrelse var hård under onsdagens bolagsstämma.

Men trots det beviljades alla ledamöter ansvarsfrihet.

Drygt 700 aktieägare dök upp på det skandalomsusade skogs- och hygienföretaget SCA:s stämma i Stockholm på onsdagseftermiddagen.

Företagets ledning har fått utstå hård kritik efter Svenska Dagbladets avslöjanden om det frikostiga användandet av koncernens affärsflygplan för privatresor. Magnus Groth har efter det tagit över som vd och koncernchef efter Jan Johansson och på dagens stämma valdes Pär Boman till ny ordförande efter Sverker Martin-Löf.

Men trots att flera storägare under stämman riktade hård kritik mot styrelsen beviljades samtliga ledamöter ansvarsfrihet.

”Jakt är en fin representationsform”

Sverker Martin-Löf medgav dock att uppmärksamheten kring SCA:s affärsflyg har skapat oro i bolaget.

– Nu måste vi sluta oss samman och återskapa förtroendet, konkurrenterna är inte passiva, sa han i sitt stämmotal enligt DN.

– Jag vill lägga till att jag vet att kulturen är bra i SCA, men allt kan bli bättre. Och jag vill slå ett slag för jakt. Jakt är en fin representationsform, men det är inte mitt problem just nu, avslutade han enligt SvD.