Kvinna knivhuggen på öppen gata

1 av 6
NYHETER

En kvinna i 45-årsåldern har knivhuggits flera gånger på öppen gata i Tensta.

Ett vittne till attacken såg hur kvinnan försökte skydda sig mot huggen. 

– Han försökte hitta olika sätt att komma åt henne, säger vittnet.

Vet du mer? kontakta oss

Enligt polisen ska knivhuggningen ha skett på en gångväg vid 07.30-tiden på torsdagsmorgonen. En källa till Aftonbladet uppger att kvinnan höggs upp emot tio gånger.

Enligt polis på plats var kvinnan vid medvetande när ambulansen kom. Attacken skedde mitt ibland folk som var på väg till jobbet och polisen har därför ett tiotal vittnen till händelsen.

– Vittnen har beskrivit gärningsmannen som en man i 30-årsåldern. Han har setts springa från platsen i riktning mot Holmingegränd, säger polisens presstalesman Albin Näverberg.

Vaknade av skriken

Flera grannar som Aftonbladet har pratat med säger att de vaknade av kvinnans skrik. Eliza Höglund trodde hon att det som vanligt var barn som tar den vägen till skolan varje morgon. När skriken blev allt högre och högre tittade hon ut genom fönstret. Hon såg då en kvinna som vacklade och stötte sig mot ett staket.

– Jag blev förstås rädd. Man läser om sådant här men tror aldrig att det ska hända, säger Eliza Höglund.

Skyddade sig mot knivhuggen

Ytterligare en granne vaknade av skriken. Men precis som de andra tänkte hon att det först var skolbarnen som vanligt. Men när skriken blev allt högre tittade hon ut genom fönstret. Hon såg då kvinnan ligga på marken och försökte skydda sig mot knivhuggen.

– Han försökte hitta olika sätt att komma åt henne, berättar grannen.

Morgonens händelse har gjort henne rädd:

– Efter i dag känner jag inte mig säker i Tensta, säger hon.

Mörkt klädd

En annan granne Ann-Christine Lundqvist vaknade av de allt mer eskalerande skriken. När hon förstod att något var fel gick hon ut på sin balkong. Hon såg då en mörkklädd man som stod över kvinnan och slog mot henne med en kniv.

– Jag skrek ”vafan håller du på med” och då försvann han.

Mannen sprang i väg från platsen i riktning mot centrum.

Ann-Christine Lundqvist berättar att gärningsmannen var mörkt klädd och bar huva.

Flera män i 20-årsåldern började därefter hjälpa kvinnan och lugna henne.

– Kvinnan blödde ordentligt, så jag slängde ner en trave handdukar till dem, säger Ann-Christine Lundqvist.

Allvarligt skadad

Kvinnan fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset i Solna. Skadeläget är i övrigt oklart – polisen bekräftar enbart att hon blödde från benet.

Polis på plats uppger att man misstänker att gärningsmannen är någon som kvinnan känner. Man säger också att kvinnan bar mycket kläder och att det är oklart var knivhuggen tog.

På platsen var det under morgonen 4-5 polispatruller på plats som bland annat genomfört dörrknackningar och spårat med hund i området.

Försöken att spåra gärningsmannen med hjälp av hund fick dock avbrytas eftersom det fanns för mycket folk i området. Under dagen har polisen hållit ett första förhör med kvinnan.

– Utredningsläget ser ganska gott ut, vi har en inriktning men ingen är gripen, säger Towe Hägg, informatör vid Västerortspolisen.

Kvinnans skadeläge beskrivs enligt polisen som allvarligt.