Tolv kastades överbord efter bråk

Foto: AFP
Båtflyktingar anländer till Messina på Sicilien. Obs, människorna på bilden har inget samband med artikeln.
NYHETER

Ett stort bråk utbröt på en båt med ungefär 100 migranter som var på väg från Tunisien till Italien.

Bråket tros ha handlat om religion och slutade med att tolv personer kastades överbord, skriver den franska nyhetsbyrån AFP.

Den italienska polisen har arresterat 15 afrikanska migranter efter att de anlänt till Palermo i Italien. Orsaken är att vittnen säger att de ska ha kastat tolv personer överbord efter ett bråk.

Det var totalt omkring 100 personer som hade gått ombord på en stor gummibåt i Tunisien för att försöka ta sig till Italien och ett bättre liv. Människorna kom från bland annat Elfenbenskusten, Mali och Senegal och några få kom från Nigeria och Ghana.

Tros ha omkommit

Exakt hur bråket började vet man inte men enligt nyhetsbyrån AFP ska de personer som blev avkastade ha varit kristna personer från Nigeria och Ghana medan de som arresterats ska vara muslimer från Elefenbenskusten, Mali och Senegal.

Den italienska polismyndigheten säger till AFP att man nu utreder flera fall av mord och hatbrott.

Alla tolv som kastades överbord tros ha omkommit.

Många befaras ha drunknat

De senaste dagarna har det varit ovanligt många migranter som har försökt ta sig över Medelhavet eftersom väderförhållandena är gynnsamma, skriver The Telegraph. Över 7 000 migranter har räddats på Medelhavet de senaste dagarna och många tros ha dött. Häromdagen befarades 400 personer ha omkommit när en båt kapsejsade. Samma sak skedde tidigare i dag då 41 personer omkom.

I fjol dog 3 400 migranter under hela året.

ARTIKELN HANDLAR OM