Stal juveler för 46 miljoner i ökänd tunnel

1 av 2
NYHETER

En taiwanesisk konstsamlare blev rånad på smycken för mer än 45 miljoner kronor i en biltunnel i Paris, skriver Sky News.

Tunneln är ett vanligt tillhåll för rånare och tidigare har bland annat en saudisk prins blivit rånad på platsen.

Tunneln Landy, som går mellan Paris och den stora flygplatsen Charles De Gaulle, är ofta högtrafikerad och vid rusningstider bildas det långa köer. Det är då rånare ser sin chans.

Precis så var det i onsdags när en taiwanesisk konstsamlaren satt i sin taxi på väg från flygplatsen, skriver Sky News. Förövarna slog in en ruta på den stillastående bilen och stal hennes Chanelväska.

Men inte nog med det. I väskan låg det juveler till ett sammanlagt värde av 46 miljoner kronor. Bland annat en dyrbar ring värd omkring 15 miljoner. Allt från modehuset Chanel.

Enligt kvinnan skulle smyckena visas på Paris Museum of Modern Art. Men detta förnekas av muséet, skriver TT.

Flera miljonrån

Sky News skriver att polisen inte vet om förövarna hade koll på att kvinnan bar på en sådan värdefull last eller om det var en slump att bytet blev så stort.

Rånen brukar ske mot turister som är på väg till eller från flygplatsen och det finns flera fall där bytena blivit stora. Bland annat blev den saudiska prinsen Abdul Aziz Bin Fahd rånad på 2,3 miljoner kronor och en massa diplomatiska papper i augusti i fjol.

2010 blev Christina Chernovetskja som är dotter till Kievs tidigare borgmästare rånad på en väska med smycken till ett värde av 41 miljoner kronor.

Flyr genom nödutgångarna

Polisen arbetar med att försöka stoppa rånen, men säger att rånarna inte är rädda för någonting.

– De känner till området väl och flyr genom nödutgångarna, säger en polis till Sky News.

Tunneln är 1,3 kilometer lång.

ARTIKELN HANDLAR OM