Köpte nallebjörn på loppis – blev knallrik

1 av 4 | Foto: Privat
Leah Rogers och Ryan Flanaghan.
NYHETER

Ett brittiskt par köpte en liten lila nallebjörn på en loppmarknad.

Det visade sig senare att paret kammat hem nästan en miljon kronor.

– Vi kunde inte tro att det var sant, säger Leah Rogers till Daily Mail.

I påskas begav sig paret, Leah Rogers och Ryan Flanaghan, från sin hemstad Lanceston i Cornwall i sydvästra delen av England till en loppis i staden Bude för att sälja lite begagnade leksaker.

Väl där såg de en liten lila nallebjörn som de gillade och köpte för 10 pund – helt ovetande om att de blivit knallrika på kuppen, skriver Daily Mail.

”Kunde inte tro det var sant”

Byggarbetaren Ryan Flanaghan, 22, som tidigare hade jobbat lite som antiksamlare kände senare på dagen igen björnen.

– Vi kunde inte tro att det var sant, säger 20-åriga Leah Rogers till Daily Mail.

Björnen visade sig vara en begränsad utgåva av prinsessan ”Diana Di Beanie Baby” – en av de mest eftertraktade björnarna i en samling på totalt 100 björnar.

Det finns andra liknande björnar, men de värderades bara till lite över 200 kronor. En liknande björn ur samma samling som Leah och Ryan kommit över såldes på eBay för över 800 000 kronor, skriver Daily Mail.

Dikt om Diana

Samlingen tillverkades samma år som Diana dog år 1997 för att samla pengar till en stiftelse som skapades i hennes namn ”Princess of Wales Memorial Trust”.

På björnen finns en liten etikett med en dikt om Diana:

”Like an angel she came from heaven above; she shared her compassion, her pain, her love; she only stayed with us long enough to teach the world to share, to give, to reach.”

Köpa ett hus

Leah och Ryan har nu lagt ut björnen på eBay och hoppas att de kan få sålt den för lika mycket pengar som den andra björnen såldes för. Pengarna  ska de använda till en handpenning för att köpa sitt första hus.

– Det är så svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Det här är som en gåva från himlen, säger Leah Rogers till Daily Mail.