Tonåring anhållen efter grovt våldsbrott i Hässleholm

1 av 3
NYHETER

En tonårig pojke i Hässleholm utsattes på lördagskvällen för ett grovt våldsbrott.

Nu sitter en något äldre tonåring anhållen misstänkt för mordförsök.

– Det är väldigt unga personer inblandade i ärendet och i nuläget kan vi inte gå ut med mer information, säger Magnus Lefévre vid Skånepolisen.

Polisen larmades om det grova våldsbrottet som skett i villaområde i Hässleholm strax före klockan 21 på lördagskvällen. Den unge mannen är förd till sjukhus men skadeläget är okänt.

Jouråklagaren som ledde utredningen under helgen beskriver de två personerna som "mycket unga". Enligt polisen handlar det om två tonåringar och den skadade pojken beskrivs som "något yngre".

En anhållen

”En yngling är gripen för våldsbrottet och är förd till polishuset i Kristianstad”, skriver polisen på sin hemsida. Han anhölls under natten misstänkt för mordförsök och har förhörts.

Vad som sagts vill polisen i nuläget inte gå in på.

”Under natten mellan lördag och söndag kommer inga ytterligare uppgifter att lämnas i aktuellt ärende”, uppger polisen.

”Många oklarheter”

Magnus Lefévre, vakthavande befäl vid Skånepolisen, säger att det finns omständigheter i ärendet som gör att polisen just nu inte kan berätta något om hur brottet har gått till eller andra omständigheter kring händelsen. De vill heller inte meddela om brottet har skett inomhus eller utomhus.

– Det finns många oklarheter och utredningsarbetet pågår, säger Magnus Lefévre.

På platsen där brottet har skett finns polisavspärrningar i anslutning till en bostad. I natt arbetade polisens tekniker på platsen.

Kan ha knivskurits

Tidningen Norra Skåne skriver att den unga mannen har knivskurits men polisen vill inte kommentera uppgifterna som kommer från SOS Alarm.

– Det har blivit någon form av handgemäng och då har en av de här blivit skadad, säger polisinformatören Emily Garnheim.

Sjukhuset i Kristianstad hade under natten mot söndag ingen information att lämna om den skadade pojkens tillstånd. Inte heller polis eller åklagare vill nämna något om hans tillstånd.