Elever: ”Storasystern grät och skrek”

1 av 6
NYHETER

Barcelona/ Stockholm. Efter den 13-åriga pojkens attack mot flera personer på en skola i Spanien där en lärare dog är eleverna skärrade.

Flera elever vid skolan Joan Fuster berättar att de såg den 13-åriga pojkens storasyster direkt efter dådet:

– Hon var väldigt upprörd. Hon grät och skrek.

Skolan Joan Fuster i området Navas i norra Barcelona är stängd och eleverna har fått lämna skolan. Men många befinner sig fortfarande utanför byggnaden.

– Det är ett stort pådrag just nu och en stor folkmassa har samlats här. Det är ett allmänt kaos, säger Aftonbladets utsända reporter Johanna Frändén.

16-åriga Lluc går på samma skola och berättar att skolans brandlarm gick på vid dådet. Men lärarna tog det inte på allvar.

– Det var inte direkt så att någon kutade ut. Lärarna trodde det var ett skämt. Det var ingen panik. Alla packade ihop sina saker och gick långsamt ut, säger han.

Det var först när de kom ned på skolgården som de förstod vad som hade hänt.

”Helt vanlig spansk familj”

Lluc berättar att han var hemma hos familjen för en månad sedan:

– Jag är kompis med hans storasyster. Det är en helt vanlig spansk familj men han [den 13-åriga pojken] är märklig, ganska tystlåten och pratar inte så mycket, säger han.

Tre 15-åriga elever vid skolan berättar att de var i en annan del av skolbyggnaden vid dådet och att de blev tillsagda att inte gå ut.

– När vi sedan fick gå ut såg vi blod i korridoren, säger de tre eleverna.

Systern grät och skrek

Väl ute såg de den 13-åriga pojkens storasyster – som de känner:

– Hon var väldigt upprörd. Hon grät och skrek, berättar eleverna.  

Eleverna säger också att de hört att pappan hade en vapensamling i hemmet och att även den 13-åriga pojken ska ha haft ett stort intresse av vapen.

En kvinna i 75-årsålder, som står utanför skolan i folkmassan som samlats där, är skärrad av det som har hänt: 

– Jag har tack och lov inga anhöriga på skolan men jag är helt förskräckt. Man tror inte något sånt här kan hända, säger hon.