Här får valparna äntligen nya hem

Övergivna valpen Trixa är överlycklig

NYHETER

I februari hittades fyra valpar runt om Norrköping. Två månader senare har de söta amstaff-valparna äntligen fått nya hem.

– Jag har haft henne i två dygn nu och det känns jättebra, säger Louise Svensson som är ägare till valpen Trixa.

Fyra åtta veckors gamla valpar, två hanar och två tikar, hittades övergivna i Norrköping tidigare i år. När polisen gick ut med bilder på valparna blev de fullkomligt nedringda av personer som ville ta hand om dem. Efter många om och men ska amstaff-valparna äntligen få komma hem till sina nya hem. Under måndagsförmiddagen kallade polisen till en presskonferens tillsammans med hundarna och sina nya ägare.

– Polisen hörde av sig till mig förra veckan, vi har redan en rottweiler så jag tyckte det var roligt att kunna hjälpa till, säger Louise Svensson som är valpen Trixas nya ägare.

Leva lantliv

Nu ska Trixa bli upplärd att leva livet på landet.

– Det här känns roligt. Hon är så lekfull, social och tillgiven. Nu får hon följa med till hästarna, lära sig att springa lös och hänga på vår andra hund, säger Louise.

Fick hjälp av hundenheten

Intresset kring valparna har varit enormt och polisen i Norrköping har med hjälp av hundenheten gjort många intervjuer med eventuella ägare.

– Vi har tagit hjälp av hundenheten för att intervjua och få fram lämpliga ägare. Vi pratade med många bra personer men vi hade bara fyra valpar, säger Fredrik Kliman polisens presstalesman i Norrköping.

ARTIKELN HANDLAR OM