Halv miljon lyssningar på ”Fallet”

NYHETER

Aftonbladets succépodd "Fallet" har nu laddats ner vid över en halv miljon gånger.

I kommande avsnitt väntas dramatiken kring mordgåtan stegras ytterligare.

– Jag har hittat uppseendeväckande saker som kan framställa fallet i en ny dager, säger Aftonbladet kriminalreporter Anders Johansson.

”Fallet” är Aftonbladets satsning på kriminaljournalistik i poddform. I realtid gräver Anders Johansson fram nya fakta om ett tidigare bortglömt fall - 15-årige Samir som dömdes för mordet på sin mamma under oklara omständigheter.

"En magisk gräns"

Under måndagen stod det klart att de tre hittills publicerade avsnitten av "Fallet" sammanlagt laddats ned hela 500 000 gånger.

– Det är en magisk gräns och det känns lite svårt att ta in. Samtidigt är det givetvis jätteroligt eftersom jag har lagt ned både själ och hjärta i det här under flera månaders tid, säger Anders Johansson.

Stödet och engagemanget från lyssnarna beskriver han som ”fantastiskt fint”. Många har lockats av det nydanande formatet och de dunkla omständigheter som omgärdar Samirs fall.

– Det här är ju en pågående granskning som vi inte vet slutet på än, säger Anders Johansson.

Oklar utgång

I veckan kommer avsnitt fyra av ”Fallet” att publiceras på Aftonbladets sajt. Redan nu kan Anders Johansson avslöja att nya detaljer kommer att läggas fram - som kan förändra synen på fallet.

– Jag har hittat en del intressanta saker i Samirs kriminella förflutna. Han är dömd för ganska uppseendeväckande saker som jag inte hade räknat med, säger Anders Johansson.

Han betonar att utgången i "Fallet" fortfarande är alldeles öppen. Hela sex avsnitt är fortfarande ogjorda.

– Men de nya uppgifterna kan kanske säga något om Samir som en potentiell gärningsman.

ARTIKELN HANDLAR OM

#Fallet

Brott