SMHI: Soligt överallt i dag

Foto: COLOURBOX
NYHETER

Helgvädret bjuder på grå skyar, blötsnö och regn.

Men det är då det – i dag är det däremot strålande vårväder i hela landet:

– Det är riktigt gott om sol, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog vid SMHI.

Vädret går med stormsteg in mot sommaren. Och en försmak på det fick Arvika i Värmland i går.

Med 22 grader hade Arvikaborna den hittills varmaste dagen i år.

– Vi kan säkerligen närma oss det i dag med, någonstans i landet någonstans i Götaland och Svealand, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog vid SMHI.

Över 15 grader

För det är vackert vårväder i så gott som hela landet.

– I de allra nordligaste delarna i Norrbottens län är det lite mer moln i området, Men det är soligt i hela landet, säger Marcus Sjöstedt.

Temperaturerna varierar över landet, men de kommer på flera ställen i Svealand och Götaland att passera över 15-gradersstrecket. Men det är bara just i dag som det är soligt överallt. Redan i övermorgon drar molnen in över norra Sverige.

– Vi har ett lågtryck som dock kommer att passera österut här i de nordligaste delarna av landet, egentligen främst torsdagsdygnet. Det medför att det blir lite ostadigt och lite blåsigt i fjällen och också lite regn, blötsnö på sina håll, säger Marcus Sjöstedt.

Det fina vädret kommer i de södra delarna av landet hålla i sig ett par dagar till.

”Ingen värmande sol”

Men framåt lördag och söndag visar dock prognosen på att det kommer vara gråa skyar och nederbörd för alla, då drar fronter från sydväst in över landet. Med dem kommer temperaturerna att sjunka lite.

– Det är så att vi får in lite mer ostadigt väder med lite mer regn och bara den effekten, att vi får lite mer moln och lite nederbörd, gör att vi inte får den värmande solen så det gör att vi inte når lika högt.

Enligt prognosen väntas det bli mellan 10-15 grader i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM