Nadja tog månadens läsarfilm – får 10 000 kr

NYHETER

Nadja Nielsen, 26, från Uddevalla fångade ögonblicket när en man som misstänks för trippelmorden i Uddevalla grips av polisen. Nu får hon 10 000 kronor för månadens läsarfilm.

Din film visar gripandet av en av männen som misstänks för trippelmorden i Uddevalla. Kan du berätta lite om filmen?

– Först hörde jag gap och skrik från gården och tittade ut. Då såg och filmade jag hur ett antal poliser stod över en av de män som misstänks för trippelmordet med dragna vapen och grep honom.

– Jag gick ut på gården och efter en stund så kom plötsligt hela insatsstyrkan springande över gården med sina automatvapen dragna och försvann in i trappuppgången där den misstänkte gärningsmannen bor.

Visste du vad gripandet handlade om? 

– Jag vet vem en av de misstänkta gärningsmännen är och att ena killen bodde på samma gård som mig. Och anade vad det gällde eftersom att mordet visats på nyheterna.

Blev du inte rädd att befinna dig så nära gripandet?

– Nej, inte då. När det hände tänkte jag inte så långt. Men hela händelseförloppet var helt sjukt och ovanligt. Jag har aldrig sett det här hända förutom på film. Nu hände det live.

Brukar du filma händelser?

– Nej, det var första gången. Men jag är väldigt nyfiken av mig. Så det är klart att jag har mobilen redo. Det vore trist om jag missar något.

Du belönas med 10 000 kronor för din film. Har du hunnit fundera på vad du vill göra för pengarna?

– Jag ska inte göra något speciellt med dem. Men jag har precis flyttat till Oslo och pengarna kommer komma till väl hands här.

FAKTA

Det här är Nadja

Namn: Nadja Nielsen.

Ålder: 26.

Yrke: Servitris.

Familj: Mamma, två bröder, och en syster i Norge.

Bostad: Bor i ett kollektiv i Oslo, Norge.

Inkomst: 25 000 kronor före skatt.