Kallade flyktingar ”kackerlackor” – Storbritannien rasar

Foto: ALL OVER PRESS
Krönikören och tv-profilen Katie Hopkins väcker ilska i Storbritannien.
NYHETER

800 flyktingar tros ha dött i den senaste båtkatastrofen på Medelhavet.

Den brittiska krönikören Katie Hopkins föreslår i sin senaste krönika i The Sun att stridsfartyg istället ska stoppa ”kackerlackorna".

Nu kräver stora delar av Storbritannien att tidningen avslutar hennes kontrakt.

När de italienska räddningsarbetarna nådde fram till olycksplatsen på söndagen möttes de av ett hav av döda.

800 flyktingar tros ha dött i båtolyckan ute på Medelhavet mellan Libyen och Italien. 28 överlevde. Alla män. Kvinnor och barn hölls inlåsta nere i båten.

I The Sun skriver krönikören och den tidigare såpadeltagaren i ”The Apprentice” 2007, Katie Hopkins, att hon inte bryr sig om flyktingar dör.

”Jag bryr mig inte”

Hopkins inleder sin krönika så här:

– Visa mig bilder på kistor, visa mig flytande kroppar i havet, spela fioler och visa mig taniga ledsna människor. Jag bryr mig inte.

Hon skriver att hon snarare skulle vilja använda stridsfartyg för att stoppa invandrare.

– För nästan minut kommer du visa mig bilder på aggressiva unga män på Calais, som sprider sig som norovirus på ett kryssningsfartyg.

Calais är en hamnstad i Frankrike vid Doverkanalen, där Engelska kanalen är som smalast.

Anmäld av hundratals

Hopkins kallar även flyktingarna för kackerlackor. Och att de ”kanske ser ut som Bob Geldofs Etiopien cirka 1984” och hänvisar till hur Geldof såg en dokumentär om Etiopien vilket var upprinnelsen till att han senare skrev låten ”Do they know it's christmas?" och att 80-talet största stjärnor spelade in den under gruppnamnet Band Aid. Intäkterna gick till de fattiga i Afrika. Krönikören menar att detta är en illusion. ”De är byggda för en atombomb.”

Hon liknar dessutom flyktingar med kräksjukan.

Hennes språkbruk har nu skapat ett uppror i Storbritannien. Ett hundratal har anmält henne till den brittiska pressombudsmannen. Folk kräver även att hennes kontrakt med tidningen The Sun sägs upp.

Drygt 260 000 personer har skrivit under.