Han gav upp – efter fyrtio år på rymmen

1 av 2 | Foto: AP
NYHETER

Efter 40 år på rymmen ringde Clarence David Moore och gav upp.

Polisen trodde att han skämtade.

Nu sitter 66-åringen åter bakom lås och bom.

Clarence David Moore dömdes 1967 för att ha stulit 1 700 kronor och dömdes till sju års fängelse i North Carolina. Efter två tidigare flykter lyckades han 1976 fly från Henderson County-fängelset och har sedan dess varit på fri fot.

Fram tills nu.

För i början av veckan ringde han till polisen och meddelade att han gav upp. När polisen i Frankfort i delstaten Kentucky kom hem till 66-årige Moore låg han i sjuksäng. Han bröt ihop i tårar när han togs om hand.

– Han ser ut att vara nästan 90, säger Frankfortsheriffen Pat Melton.

En kvinna som bodde med Moore berättade för polisen att hon inte hade någon aning om hans förflutna.

– Hon kunde inte tro att det var sant, säger Melton.

En granne berättar för nyhetsbyrån AP att Moore var en tystlåten man som ibland brukade sitta på sin veranda och vänta på posten.

Sviter efter hjärnblödning

Moore kördes med ambulans till sjukhus för vård och sedan vidare till häktet i Frankfort. Sedan åtminstone 2009 har Moore bott i staden, eftersom han då var inblandad i en traffikolycka. På grund av att han inte hade något körkort och dessutom gick under den falska identiteten Ronnie T. Dickinson.

Under åren på flykt har Moore använt flera alias och aldrig haft någon ordentligt identifikation. Han lider i sviterna efter en hjärnblödning och ska ha svårigheter med att prata. På grund av problemen med att kunna identifiera sig själv har han aldrig kunnat få ordentligt vård. Hans hälsoproblem tros ha bidragit till hans beslut att ange sig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM