”Polisen kommer inte hitta något offer”

1 av 7
NYHETER

FALKENBERG. Den 51-årige mannen som dömts för människorov och grov våldtäkt har varit i det hus där polisen nu tror att nya övergrepp har skett.

– Det är mina prylar som ligger där. Jag har gillrat en fälla för polisen och dom gick rakt i den, säger han till Aftonbladet.

– Men jag har aldrig haft en kvinna i kåken.

Polisen fick tips om ödehuset utanför Falkenberg i fredags.

På ovanvåningen fanns bland annat en säng, vuxenblöjor, kläder och en mängd flaskor.

– Vi tror att någon förts dit mot sin vilja. Möjligen följt med frivilligt men dock utsatts för övergrepp. Fynd vi gjort talar för det, säger Cecilia Bergsten på polisen i Halmstad.

Hissades upp i kättingar

Huset blev extra intressant eftersom det förekommer i en utredning från 2011 då en man dömdes till fem års fängelse för människorov och grov våldtäkt. Mannen hade bland annat tagit en kvinna till ödegården och i förhör berättade hon hur hon i ladan hissats upp i kättingar: Hängande upp och ner och helt naken utsattes hon sedan för grova övergrepp.

– Jag var livrädd, berättade hon.

Mannen dömdes mot sitt nekande och har senare anmält både polis, åklagare och domstolar för att inte ha gett honom en rättvis rättegång.

– Man undanhöll bevis som talade till min fördel, hävdar han och förbereder nu en resningsansökan.

– Jag har tagit fram en mängd punkter som tydligt visar att jag var oskyldig.

Ville lura polisen

I sitt hat mot rättsväsendet tar han nu sin hämnd, påstår han.

– Redan när jag satt på kåken planerade jag att gillra en fälla. Och i höstas efter min frigivning åkte jag ut till ödehuset och placerade lite grejer där. Jag har varit där flera gånger och har hoppats att polisen skulle få veta att jag ibland besökt huset. Jag har lämnat mängder av spår efter mig i det där rummet på ovanvåningen.

Han ville med sitt agerande lura polisen att tro att han begått nya övergrepp mot kvinnor, säger han.

– Det här är mitt sätt att djävlas med dom, jag ville få polisen att anklaga mig på nytt. Men den här gången kommer dom inte att hitta något offer. Det finns nämligen inget. Och att jag befunnit mig där och vad jag gjort i min ensamhet har de inte med att göra.

När Aftonbladet träffar 51-åringen på torsdagseftermiddagen har polisen ännu inte hört av sig.

– Dom sitter väl och hoppas att nåt offer ska höra av sig och berätta om jag har utsatt henne för övergrepp, säger han.

– Men den här gången kommer de inte att ha samma tur som 2011. Ingen kvinna har varit med mig i ödehuset.