Vem är Mathias mystiska beundrare?

1 av 6
NYHETER

Sedan i mars har Mathias Svärd fått 10-15 handskrivna kärleksbrev från en okänd avsändare.
Men nu har han äntligen fått möjlighet att svara - han har fått ett sms.

– Det står ”Hur ska jag nånsin kunna presentera mig nu?”, säger han till Aftonbladet.

Någons hjärta i Hudiksvall verka bulta extra hårt för sotaren tillika bartendern Mathias Svärd. Sedan den 2 mars har han fått runt 10-15 kärleks- och snuskbrev.

Ett av meddelandena han fått lyder så här:

”När du sotarmössan bär blir jag så jävla kär, tänk om du vore här… För just nu är jag så himla kåt, du gör mig så himla våt. Puss”.

Ingen av lapparna har någon avsändare.

– Jag lever fortfarande i ovisshet, säger Mathias Svärd.

Fått sms

Expressen och Metro har skrivit om den ihärdiga beundraren och saken har tagits upp i radio. Uppmärksamheten har nu eventuellt lett till att beundraren kan avslöjas.

– Jag fick ett sms nu för en stund sedan från ett okänt nummer. Det står ”Hur ska jag nånsin kunna presentera mig nu?”. Jag har kollat upp numret, men får ingen träff på det, säger han till Aftonbladet.

Ska du svara?

– Absolut, det ska jag göra, klart jag ska svara på sms:et. Men vad ska jag skriva, har du något tips?

Du måste ju föreslå en träff.

– Ja, det får jag göra. Men man är rädd att bli besviken, bli chockad vem det än är. Även om det är en polare eller en tjej. Det är spännande nu.

Kan portkoden

Sedan den första lappen dök upp på bilrutan har han funderat på vem det är.

En del har lagts i brevlådan, skickats till hans jobb, satts fast på bilrutan. När han fyllde år fick han choklad och ballonger som satt på brevlådan inne i hans hus.

– Det sjuka är att jag har portkod som nästan ingen känner till. Och innanför den dörren har det på brevlådan och i brevlådan suttit grejer. Samma som när jag varit på ställen som ingen vetat om. Som när jag var husvakt hos morsan och farsan i en vecka. Då hittade jag en lapp på bilen tidigt på morgonen, det är lite sjukt, säger han.

”Lättpsykad människa”

Han berättar att eftersom flera av breven är snuskiga och vulgära har han trott att det var några polare som skämtar med honom. Men ju längre tiden gått har han sållat bort dem en efter en.

– Jag är nog en lättpsykad människa, säkert Sveriges mest nyfikna. Jag är en sådan person som själv håller på och retas en del, säger han.

Eftersom han tycker att lapparna och gåvorna varit positiva har han inte haft en tanke på att polisanmäla.

Vad känner du inför den här personen?

– Helt ärligt, om det är en tjej då är det helt sjukt. Det är stört i så fall att hålla på att driva med en så. Man lämnar väl ett namn eller nummer om man vill få kontakt med en. Jag har ju ingen möjlighet att svara.