Frihetsgudinnan evakuerades efter bombhot

1 av 3 | Foto: AP
NYHETER

Frihetsgudinnan och Liberty island utrymdes på fredagen efter ett bombhot.

En bombhund plockade upp en misstänkt lukt vid ett skåp.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet!

Evakueringen av New Yorks mest kända landmärke Frihetsgudinnan startade innan klockan ett på fredagseftermiddagen, lokal tid, efter ett larmsamtal där en person hotade att spränga statyn.

Enligt uppgifter från officiellt håll stängdes statyn då av på grund av säkerhetsskäl.

Misstänkt paket

"Vi arbetar för att bekräfta en rapportering om ett misstänkt paket - Liberty Island har evakuerats som en försiktighetsåtgärd", sa parkpolisen och polisen i New York i ett uttalande.

Vid klockan 12.30 skulle ett misstänkt paket ha hittats i ett skåp som används av öns besökare, enligt en reporter på CNN. Enligt en annan reporter hade ett bombhot ringts in. Uppgifterna om bombhotet bekräftades senare av polisen.

Skåpet var tomt

New York-polisens bombgrupp kallades till platsen och Liberty island söktes igenom. En bombhund reagerade då på något misstänkt föremål i skåpet, enligt CNN. 

Skåpet hade undersökts färdigt av polisen en dryg timme efter evakueringen. Skåpet visade sig vara tomt. Resten av skåpen söktes också igenom för säkerhets skull.

Under tiden visade bilder på sociala medier hur besökande turister väntade på färjan bort från ön. Drygt tre timmar efter bombhotet hävdes evakueringen.