Misstänkt pedofil greps i Sydamerika

NYHETER

En 46-årig man från Malmö misstänkt för flera fall av sexövergrepp mot barn har gripits utomlands och förts till Sverige.

Under lördagseftermiddagen ställdes mannen inför häktningsdomare i Malmö tingsrätt, skriver Kvällsposten.

Den 46-årige mannen har varit efterlyst av Interpol sedan 2013 misstänkt för flera fall av sexövergrepp och våldtäkt mot barn.

I torsdags greps mannen i ett sydamerikanskt land och överlämnades till svensk polis som förde mannen till Sverige. Under lördagseftermiddagen ställdes han inför häktningsdomare i Malmö tingsrätt, skriver Kvällsposten.

Häktad i sin frånvaro

Mannen anhölls i sin frånvaro 2013 misstänkt för flera fall av sexövergrepp och våldtäkt mot barn. Brotten ska ha begåtts under åren 2004 till 2008 i Malmö, skriver Kvällsposten.

– Eftersom han varit häktad i sin frånvaro och nu kommit hit måste han ställas inför en svensk domare, säger 46-åringens advokat till Kvällsposten.

Den 46-årige mannen är misstänkt för tre fall av våldtäkt mot barn, ett fall av försök till våldtäkt av barn och två fall av sexuellt övergrepp samt ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig alternativt våldtäkt av barn.

Tidigare häktad

Mannen har tidigare varit misstänkt för våldtäkt. 2004 satt han häktad i drygt tre veckor men förundersökningen lades ned och mannen fick 20 000 kronor i skadestånd av staten.