Hovet: Därför missade Madeleine möhippan

NYHETER

Prinsessan Madeleine laddade för påvemötet.

Därför missade hon Sofia Hellqvists möhippa.

– Det är helt naturligt att hon behövde fokusera på det, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Foto: MAJA SUSLIN/TT
Prinsessan Madeleine.

Inför sommarens vigsel mellan prins Carl Philip, 35, och Sofia Hellqvist, 30, överraskades den blivande bruden med en möhippa på lördagen som Aftonbladet kunde visa exklusiva bilder från.

Förutom ett tiotal av Sofias närmaste vänner deltog även kronprinsessan Victoria, 37, i övernattningsfesten på den lyxiga 1700-talsherrgården utanför Sigtuna.

Men prinsessan Madeleine, 32, – som väntas föda sitt och Chris O'Neills, 40, andra barn i juni – saknades. Hon var i stället i London tillsammans med sin make och prinsessan Leonore, 1.

Reste till Rom

Under helgen reste familjen från London till Rom via Köpenhamn för att möta drottning Silvia under ett officiellt uppdrag för kungahuset.

På agendan står ett påvebesök. Klockan 10 på måndagen tar påve Franciskus emot drottning Silvia, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och Leonore i Vatikanen.

”Helt naturligt”

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att Madeleine missade möhippan.

– Prinsessan Madeleines officiella besök i Rom har varit inplanerat sedan länge. Ett viktigt seminarium mot trafficking. Det är ett ämne som prinsessan tillsammans med drottningen verkar för. När det nu dessutom anordnas av  Vatikanen så är det helt naturligt att hon behövde fokusera på det, säger Thorgren.

Beslutet gjorde att hon gick miste om en livad fest på herrgården. Sofia Hellqvist och sällskapet sågs skåla med varandra i en badtunna på en uteplats invid Mälaren.

Skålade i badtunnan

Efter att ha badat i nästan två timmar fortsatte möhippan inomhus. Gästerna åt libanesisk mat och under middagen hölls flera tal vilket ledde till höga jubel och applåder.

Efter påvebesöket medverkar drottning Silvia och prinsessan Madeleine i ett seminarium om barntrafficking. Drottningen inleder diskussionen där även barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och representanter från Vatikanen medverkar.