Läget stabilt för påkörde pojken

Foto: TT
Pojken blev allvarligt skadad. Han togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhuset i Halmstad. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen för livshotande skall- och skelettskador, uppgav Hallands sjukhus i Halmstad i en kommuniké klockan 15.50.
NYHETER

En ung pojke vårdades för livshotande skador efter att ha blivit påkörd av en bil i Halmstad.

Tolvåringen ska ha sprungit ut på vägen bakom en lastbil.

Läget ses nu som stabilt.

Olyckan inträffade i Halmstad på tisdagsförmiddagen. Polisen fick in larm om påkörningen klockan 10.58. Enligt uppgifter till polisen hann inte bilföraren stanna 12-årige förrän det var försent.

– Pojken skulle ha kommit ut på vägen bakom en lastbil och då blivit påkörd av en bil, säger Jenny Widén, presstalesman vid polisen i Västra Götaland och Halland.

Livshotande

Tolvåringen blev allvarligt skadad. Han togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhuset i Halmstad. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen för livshotande skall- och skelettskador, uppgav Hallands sjukhus i Halmstad i en kommuniké klockan 15.50.

Senare på dagen meddelade sjukhuset att tillståndet stabiliserats, skriver Hallandsposten.

Han var med på en skolaktivitet när olyckan inträffade. Skolans elever och lärare har informerats om händelsen och får stöd av skolpsykologer och kuratorer.

Chockades

Polisen har genomfört en kort förhör med föraren, som blev chockad av händelsen. Det handlar om en man i 50-årsåldern.

– Bilen kommer att tas i beslag för en teknisk undersökning. Han är inte fysiskt skadad men det är naturligtvis en fruktansvärt tragisk händelse att köra på en annan person, säger Jenny Widén.

ARTIKELN HANDLAR OM