Brand utbröt på färja med 150 passagerare

NYHETER

Färjan mellan Mallorca och Valencia fattade eld.

Fyra rökskadade besättningsmän fördes till sjukhus med helikopter.

152 passagerare evakuerades.

Fartyget Sorrento från rederiet Acciona Trasmediterránea lämnade hamnen i Palma på Mallorca strax efter lunchtid på tisdagen. Det har plats för 954 passagerare och 150 fordon men fraktade vid detta tillfälle last och 152 passagerare, inklusive en bebis, skriver El Pais.

Riskerade sjunka

17 mil väster om Mallorca började fartyget brinna av okänd anledning. Branden var efter en stund utom kontroll och enligt hamnmyndigheten i Baleares twitterkonto riskerade färjan att sjunka.

Fyra besättningsmän fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. De hade fått rökskador men tre av dem skrevs ut från sjukhuset redan efter ett par timmar.

Började i garage

Branden uppstod i garaget på däck nummer fyra. Färjan larmade efter hjälp klockan 13.50 och fyra fartyg skickades till platsen för att hjälpa till, enligt sjöräddningoperationens ledning.

Besättningen och alla passagerare evakuerade den 186 meter långa färjan i räddningsflottar. De väntas nå hamnen i Palma klockan 20 ikväll.

Färjeolyckan inträffade väster om Dragonera, en ö utanför Mallorcas västra spets, enligt en talesperson för sjöräddningsmyndigheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM