Fyra häktade för kidnappning

1 av 6 | Foto: Tord Westlund
Den häktade mannen.
NYHETER

GÄVLE. Fyra personer häktades i dag vid Gävle tingsrätt misstänkta för kidnappardramat i helgen.

Tre häktades på sannolika skäl misstänkta för människorov och en för medhjälp till samma brott.

Samtliga nekar till brott.

En av de misstänkta, en 27-åring från Borås, fick ett spel i rätten när häktningsdomen förkunnades. Han slog näven i väggen så att det blev ett märke, skrek åt domaren och gav honom fingret inför alla närvarande.

– Ni har inga bevis, jag är oskyldig, ropade han.

”Ryggen var sårig och blodig”

Tillsammans med en av de häktade – en 23-årig kvinna från Ulricehamn  - misstänks 27-åringen ha överfallit misshandlat och tvingat en 22-åring från Borås att köra upp till Gävle under vapenhot.

I en lägenhet  tillhörande en 33-årig före detta Boråsbo, i Gävle ska 22-åringen hållits bunden i ett badrum och  misshandlades under tortyrformer i två dygn.

22-åringen lyckades fly när de andra lämnat lägenheten för en stund. Han tog sig till ett näringsställe och larmade polisen.

För en anställd där berättade den blodige 22-åringen hur han misshandlats och tvingats köra till Gävle med en pistol mot halsen.

– Hans kläder var trasiga och blodiga och ryggen sårig och blodig, berättade den anställde för Aftonbladet, som trodde att mannen var i 30-års åldern. Men det visade sig att han bara var 22 år.

”Klarnat lite för oss”

En fjärde person – en 44-årig Gävlebo, häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till människorov.

Motivet till kidnappningen är ännu okänt.

– Offret har haft en teori och kanske har det klarnat lite för oss också men jag kan inte lämna ut något om detta i nuläget, säger chefsåklagare Lars Göransson.

Häktningsförhandlingarna hölls till största delen bakom lyckta dörrar.

ARTIKELN HANDLAR OM