200 flickor räddade från Boko Haram

1 av 4 | Foto: DefenceInfo NG
Trupper under offensiven mot Boko Haram.
NYHETER

200 flickor och 93 kvinnor har räddats från terrorgruppen Boko Haram, meddelade Nigerias militär på Twitter under tisdagskvällen.

Flickorna och kvinnorna räddades från Sambisaskogen, som är ett starkt fäste för den islamistiska terrorgruppen Boko Haram.

"Trupper har i eftermiddags erövrat och förintat tre terroristläger i Sambisaskogen och räddat 200 flickor och 93 kvinnor", skriver talesmannen Chris Olukolade på Nigerias försvarshögkvarter i ett meddelande på Twitter, enligt AFP.

Den nigerianska militären har ännu inte kunnat bekräfta om de över 200 kidnappade skolflickorna från Chibok finns bland de räddade. Det är nu ett år sedan de kidnappades.

Gått på offensiv

Nigerias regering har i två månader intensifierat sin offensiv mot gruppen. Den militära kampanjen rapporteras ha lett till att Boko Harams allra sista fäste har intagits i skogsområdet Sambisa, nära gränsen mellan Nigeria och Kamerun.

I den militära offensiven mot terrorgruppen deltar också regeringssoldater från Nigerias tre grannländer i nordost.

Många på flykt

Boko Haram tog till vapen mot den nigerianska regeringen 2009. Sedan dess har över 13 000 människor dödats och 1,5 miljon har flytt.

800 000 barn har tvingats på flykt i Nigeria under det senaste året, enligt en färsk rapport från UNICEF.