Här ger pojken vatten till polisen mitt under upploppen

Pastorn: ”Han vägrade ge sig”

Bilden på pojken sprids som en löpeld. Foto: Facebook / Bishop M Cromartie.
NYHETER

Bilden på en liten pojke från kaosets Baltimore har spridits som en löpeld på Twitter och Facebook.

– Han var den ende som delade ut vatten och han gjorde det på egen hand, säger pastorn Bishop M Cromartie till sajten Bustle.

GRAFIK: Kravallerna som skakat om USA – här har dödsskjutningarna ägt rum

Samtidigt som mamman som stoppade sin son från att delta i upploppen hyllats världen över har nu en annan historia dykt upp från Baltimore.

En bild på en liten pojke som försöker dela ut vatten till en kravallpolis har spridits av hundratusentals på sociala medier. Och det finns en lika fin historia bakom själva bilden.

”Kanske insåg att han en dag kan behöva polisen”

Enligt pastorn Bishop M Cromartie, som tog bilden och la upp den på sin Facebooksida, försökte pojken gång på gång få polisens uppmärksamhet.

– Han var den ende som delade ut vatten och det som var så speciellt var att han gjorde det helt själv. Det visar att han själv tyckte att han, trots det som pågick, ville se till att polisen var okej, säger pastorn till sajten Bustle, och fortsätter:

– Han kanske insåg att han en dag kan behöva polisen. Konstapeln ville inte ta vattnet men det trodde jag inte han skulle göra. Jag skulle inte heller ta det med tanke på allt som pågår här.

Fler bilder sprids

Pojken var på platsen tillsammans med sin familj som höll på att städa upp efter en natts kravaller. Men han tog beslutet att försöka kontakta polismannen helt själv. Nu sprids bilden, tillsammans med många andra där vanliga Baltimore-bor städar upp gator och torg.

GRAFIK: Kravallerna som skakat om USA – här har dödsskjutningarna ägt rum