Fejknyheten som lurade rojalister

1 av 2 | Foto: Chris Jackson/Getty Images
Hertiginnan Kate och prins William med den nyfödda prinsessan Charlotte...? Nej, det är i själva verket sonen prins George som syns i bild.
NYHETER

Tweeten såg ut att komma från brittiska hovet och kungjorde att prins William och Kate fått en liten flicka.

Men den var fejk – och lurade rojalister över hela världen.

Nu väntar alla med spänning på den äkta nyheten.

Redan i mitten av april rådde full bebisyra i Storbritannien. Kate och William väntas blir tvåbarnsföräldrar vilken dag som helst, och prins George, snart två, blir storebror.

Utanför sjukhuset St Mary's i London där Kate ska föda i den privata Lindo-flygeln sattes avspärrningar upp och fans har campat utanför i ett par veckor.

Många blev lurade

Men storken har ännu inte kommit – även om många trodde det i går.

Under helgen kom nämligen uppgifter om att det brittiska hovet kommer att gå ut med nyheten om den nya prinsens eller prinsessans ankomst på Twitter. På tisdagskvällen publicerades så en tweet som såg ut att komma från Kensington palace: ”Hertigen och hertiginnan är stolta över att kunna tillkännage Charlottes ankomst. Underbar, 3,4 kg & välmående".

Enligt den brittiska tidningen The Independent skapade den felaktiga nyheten uppståndelse – både nyhetskällor och fans ska ha gått på den.

Fick frukost – av hertigparet

Samtidigt spekuleras det i att personen bakom ”skämtet” kanske inte var så fel ute när det gäller det kommande barnets kön.

På tisdagsmorgonen överraskade nämligen Kate och William de fans som övernattar utanför sjukhuset med frukost. Med bud skickades bland annat små bakverk med rosa band på.

– Två män anlände med en låda med underbara bakverk och sa att de var från hovet som en gåva från hertigen och hertiginnan som tack för vårt stöd, sa Kathy Martin, 50, till The Independent utanför sjukhuset.

– Vi såg direkt att de var inslagna i rosa band. Vi tror att det är ett tecken på att det blir en flicka.