Vittne: Freddie Gray ville skada sig själv

I veckan har Baltimore skakats av våldsamma protester efter 25-årige Freddie Gray, som dog i samband med ett polisingripande, begravdes.
NYHETER

Freddie Gray dog efter att ha skadats i samband med ett polisingripande.

Nu avslöjar Washington Post uppgifter ur polisens utredningen av fallet.

Ett vittne uppger att 25-åringen försökt skada sig själv.

Baltimore skakades i måndags av våldsamma upplopp som följde efter protester mot stadens poliskår efter Freddie Grays död. 25-åringen skadades i samband med ett polisingripande och fick först inte vård trots upprepade rop på hjälp under transporten till häktet. Han dog senare på sjukhus och det är fortfarande oklart hur han skadades.

”Försökt skada sig själv”

Nu avslöjar Washington Post uppgifter från polisens utredning. Tidningen har tagit del av dokument där en annan person som färdades i samma polisfordon som Gray. Vittnet uppger att Gray ”ska ha kastat sig mot fordonet väggar” och att han tror att 25-åringen ”försökt skada sig själv”.

Det finns inga andra uppgifter om vad som hänt i fordonet i nuläget och vittnesmålet är inte bekräftat av andra källor, skriver Washington Post.

Protester sprider sig

Händelsen utreds nu av både Baltimore-polisen och USA:s justitiedepartement.

Under onsdagen spred sig också protesterna från Baltimore till andra delar av USA där tusentals människor protesterade mot vad de anser vara polisens brutalitet mot svarta, skriver TT.