Två barn skadade efter fall från fönster

NYHETER

De två barnen föll handlöst från ett fönster på tredje våningen.

Nu utreder polisen hur olyckan kunde ske.

– Det här är en allvarlig och tragisk händelse. Vi jobbar med att få fram vad som har hänt, säger Stephan Söderholm på Malmöpolisen.

Foto: Mikael Nilsson

Polisen fick larmet klockan 16.31 om händelsen i området Sorgenfri i centrala Malmö.

– Två barn har trillat ut från ett fönster på tredje våningen, säger Kim Hild, presstalesperson på Skånepolisen.

Var avsvimmade

Polisen uppger att det handlar om två syskon, en fyraårig flicka och en tvåårig pojke. Enligt Region Skånes pressjour är de två barnen allvarligt men inte livshotande skadade.

Charles Moberg, 55, arbetar som undersköterska och råkade bli vittne till händelsen.

– Ungarna ramlade ner precis när jag kom förbi. De var först avsvimmade men hade puls så jag gjorde konstgjord andning på dem och andningen verkade fungera bra. Risken är ju att det kan vara inre blödningar, säger han.

"Är chockad"

Valeria, 40, stod och pratade i telefon i närheten när hon hörde ett skrik. Hon säger att hon ringde ambulans och sedan, likt flera andra, rusade fram för att hjälpa de skadade barnen.

– Det var hemskt. Jag kommer aldrig att kunna få bort den bilden från mina ögon. Jag är chockad, säger hon.

Flera vittnen uppger att barnen föll ner från tredje våningen på en innergård. Underlaget ska ha varit hårt.

Ett stort pådrag med polis, fyra ambulanser och brandbilar skickades platsen och under eftermiddagen spärrades stora delar av kvarteret av.

"Tragisk händelse"

Polisen uppger att det inte fanns några vuxna i lägenheten vid tidpunkten för fallet.  Händelsen utreds nu som ett oaktsamhetsbrott med rubriceringen vållande till kroppsskada.

– Det här är en allvarlig och tragisk händelse. Vi jobbar med att få fram vad som har hänt, hur det har hänt och varför. Vi vill också få fram om det har varit flera i lägenheten, var föräldrarna har varit. Det behöver inte vara ett brott men frågan måste ställas hur detta kan ske, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.