Här är kvällens meny

NYHETER

Prinsparet har valt orientaliskt tema på sin fest.

Men först festar de på hälleflundra, pärlhöns och jordgubbar.

– Carl Philip och Sofia har provsmakat menyn och har varit väldigt engagerade, säger Bengt Roser som ordnar maten.

Roser Catering är ofta anlitad av kungafamiljen. De har  bland annat  gjort maten till kungens 60-årsfest.

– Vi är väldigt glada för uppdraget.

Bengt Roser berättar att prinsparet varit mycket engagerade i menyn och provsmakat flera olika rätter.

– De är mycket kunniga och duktiga på mat och dryck.

Middagen inleddes strax före klockan 20  på lördagskvällen. Många förvånades över valet av festlokal, ett  bergsrum på Skeppsholmen.

– Det är en väldigt fräck och annorlunda lokal, säger Bengt Roser.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det orientaliskt tema på festen. Vickningen kommer, enligt uppgift, från den libanesiska restaurangen Beirut Café.

FAKTA

Här är kvällens meny

Förrätten

Tartar på rökt hälleflundra

Varmrätt

Murkelfylld pärlhöna, små korvar av lårköttet som smaksatts med citron och timjan, marinerad sparris, persiljerotskräm och en sås smaksatt med Marsalavin.

Dessert

Bruschetta med jordgubbar och basilika, garnerad med vit choklad

Vinerna

Paracombe Sauvignon Blanc 2014 Adelaide Hills

Patz & Hall Pinot Noir 2011 Sonoma Coast

Rocco Sveva Recioto di Soave 2010 Veneto