Chefen ger anställda 63 000 kronor – till semesterresa

Måste ta ledigt och stänga av telefonen.

Bart Lorang hyllas för sin behandling av de anställda.
NYHETER

Bart Lorang är vd på ett teknikföretag i Denver och är nog tämligen omtyckt bland sina anställda. När de tar semester får de nämligen en utbetalning på 63 000 kronor – utöver lönen, skriver Business Insider.

De anställda på teknikföretaget Full Contact i amerikanska Denver får en rejäl semesterpeng att spendera av sin chef. Närmare bestämt 63 000 kronor.

Pengarna är avsedda för att betala en semesterresa, men det kommer också med en rad olika regler.

Måste ta ledigt – annars uteblir lönen

Den anställde måste ta semester, annars uteblir lönen. Man får heller inte kolla mejlen, ringa, sms:a eller ens försöka jobba litegrann under sin semester.

– Om folk vet att de kommer koppla bort allt och vara otillgängliga under en period kan de ha det i åtanke när de hjälper till att bygga företaget, säger Bart Lorang, vd på Full Contact, till Business Insider.

Företaget har haft denna typ av betald semester sedan 2012 och de anställda har hittills inte haft några problem att följa förhållningsreglerna.

Lorang har också uppmärksammats för att han använder en något ovanlig metod vid arbetsintervjuer. Han vill gärna prata med någon negativ referens, alltså en person som inte tycker om den han eventuellt ska anställa.

ARTIKELN HANDLAR OM