Besegrade cancern - höggs ihjäl i vansinnesdåd

1 av 3 | Foto: REX/ALL OVER PRESS
Don Lock var en aktiv 79-åring som nyligen hade besegrat en cancersjukdom.
NYHETER

Don Lock, 79, hade nyligen besegrat cancern när han dödades i ett vansinnedåd i Storbritannien.

Efter en mindre trafikolycka höggs han ihjäl på en motorväg i södra England under torsdagskvällen.

Gärningsmannen flydde platsen men en 34-årig trädgårdsmästare kunde senare gripas misstänkt för mord, enligt Daily Mail.

Britterna förfasas efter en brutal knivattack på motorvägen A24 utanför Findon i grevskapet West Sussex som inträffade på torsdagskvällen.

Enligt Daily Mail var den pensionerade advokaten Don Lock, 79, på väg hem efter att ha hjälpt till med arrangemanget av en cykeltävling.

Då körde han in i ett annat fordon med sin bil.

Enligt vittnesuppgifter ska 79-åringen ha klivit ur sin bil för att utbyta information med den andra föraren – som då gick till våldsam knivattack.

”Blev i stort sett slaktad”

Samtidigt som förbipasserande stannade för att hjälpa flydde gärningsmannen platsen i sin bil. Don Lock avled omedelbart av sina skador.

– Mannen hade knivskador över hela nacken, skuldrorna och ryggen. Han blev i stort sett slaktad, säger George Lister, 72, som var en av dem som försökte hjälpa offret.

Enligt Lister hade ett annat ögonvittne fångat flyktfordonets registreringsnummer på bild. Polisen beslagtog materialet och kunde senare gripa 34-åriga Matthew Daley misstänkt för mordet på motorvägen.

Trädgårdsmästare misstänkt

Matthew Daley uppges vara en volontärarbetande trädgårdsmästare som bor i en förort till Worthing i West Sussex.

Grannarna beskriver honom som vänlig och tystlåten.

– Det går inte att hitta en trevligare kille. Jag kunde inte tro det när jag hörde. Jag kan fortfarande inte tro det, säger grannen Martin Teasdale till Daily Mail.

På söndagen åtalades Matthew Daley för mord och vapenbrott.

”En underbar make”

Under fredagen besökte flera av de närmast sörjande dödsplatsen. Däribland mordoffrets hustru, Maureen Lock, 77, som lade ut blommor nära platsen.

– Han var en underbar make i 55 år och så slutar det så här, säger hon enligt Daily Mail.

Enligt den brittiska tidningen uppger familjen att Don Lock var en ovanligt aktiv 79-åring som nyligen hade besegrat en cancersjukdom.

ARTIKELN HANDLAR OM