Stridslysten Trump besöker gränsen

1 av 6
NYHETER

Presidentkandidaten Donald Trump har kallat mexikanska invandrare för våldtäktsmän och smittospridare.

I dag besökte miljardären den mexikanska gränsen och möttes av protester.

Gränspoliserna har också valt att bojkotta Trumps besök.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att skapa rubriker. Tidigare har han anklagat Mexiko för att skicka våldtäktsmän och andra kriminella in över USA:s gränser. Trump sa också att illegala invandrare från Mexiko bär på "enormt smittsamma sjukdomar".

Provokativt besök vid gränsen

I dag besöker Donald Trump USA:s gräns mot Mexiko för att lyfta frågan om illegal invandring.

– Jag är den ende som är på samma nivå som de som jobbar med att skydda gränsen, vi talar samma språk, har Trump sagt enligt CNN.

Före besöket har problem dykt upp för den omstridde multimiljardären. Han skulle träffa gränspoliserna som arbetar vid den mexikanska gränsen för att få en inblick i deras arbete, hette det. Men gränspolisernas fackförbund har beslutat att bojkotta Trumps besök.

– Efter att ha övervägt alla omständigheter har fackklubben valt att dra sig ur alla evenemang som har med Donald Trump att göra, sa fackklubben i ett uttalande enligt AFP.

Gränspoliserna kan inte ta ställning för någon politisk kandidat över huvudtaget, menar fackklubben efter att ha pratat med gränspolisernas riksförbund.

"De är nedtystade"

Det här fick Donald Trump att tända till och skylla på fackrepresentanternas chefer i Washington.

– De blir nedtystade av sina chefer i Washington som inte vill att folk ska få veta hur illa det är vid gränsen. Allt är så illa som Mister Trump har sagt, säger Trump kampanjstab i ett uttalande enligt AFP.

När Donald Trumps privatplan landade på flygplatsen i Laredo möttes han av protester från ungefär 100 personer, enligt tidningen Politico. Demonstranter skrek "Dumpa Trump" och höll upp skyltar där det stod "McCain är en hjälte, Trump är en idiot". Lulac, en organisation för latinamerikanska medborgare i USA, protesterade mot presidentkandidatens uttalanden om mexikanska invandrare. På flygplatsen fanns också personer som visade sitt stöd för Donald Trumps presidentkampanj.

För bara några dagar sedan rök Trump ihop med senator John McCain genom att säga att denne inte alls var någon krigshjälte. Bara för att han var fånge i fem år under Vietnamkriget.

– Han var ingen krigshjälte, för han blev tillfångatagen. Jag gillar människor som inte blir tillfångatagna, okej? sade Trump.

Trump toppar opinionsmätning

Som om inte det var nog gav Donald Trump ut telefonnumret till sin politiska rival Lindsey Graham i direktsänd tv. Graham svarade genom att publicera en video där han förstör sin mobiltelefon på olika fantasifulla sätt.

Trumps framfart har dock gjort avtryck hos de amerikanska väljarna. För två dagar sedan visade en opinionsmätning från Washington Post/ABC News att Trump överraskande är den mest populära av de republikanska presidentkandidaterna. Detta var dock före uttalandet om senator John McCain.