Trump överlägsen Bush på hemmaplan

1 av 3
NYHETER

Donald Trump fortsätter att vinna mark.

Mätningar visar att fastighetsmiljardären leder över Jeb Bush i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat – i Bush hemmastat Florida.

Resultaten kan avgöra vem som deltar i första tv-debatten.

I mätningen ombads väljarna att ranka de 17 republikanska och 5 demokratiska presidentkandidaterna utifrån vad de gjort fram till 18 juli, skriver en lokaltidning i Florida, Orlando Sentinel.

Det visade sig att Trump tagit en rejäl ledning som väljarnas favoritrepublikan, med ett stöd på 26 procent. Den tidigare guvernören i Florida Jeb Bush, bror till tidigare presidenten George W. Bush, fick endast 20 procent i mätningen.

Undersökningen, som heter St. Pete Polls, frågade också efter väljarnas åsikt om demokraternas presidentkandidater. Där leder Hillary Clinton med 55 procent mot konkurrenten Bernie Sanders, senator i Vermont, som fick 29 procent.

Spännande inför debatt

Dock uppger CNN att en annan mätning Sanders skulle slå Trump i ett hypotetiskt presidentval.

Resultatet kan öka spänningen ännu mer inför den första direktsända tv-debatten nästa vecka. Endast 10 av de republikanska kandidaterna får delta i debatten den 6 augusti som sänds i Fox News, skriver Reuters.

Det är oklart vilka mätningar som används vid urvalet och de kandidater med lägre väljarstöd slåss för att få en plats. För de med ett lägre stöd finns en debatt som sänds tidigare under dagen, som inte uppmärksammas lika mycket.

”Alla har bett mig att vara här”

Under torsdagen anlände Donald Trump till golfbanan i Turnberry i Skottland, till mångas förvåning. Där pågår just nu Women's British Open på golfbanan Trump själv köpte i april 2014. På frågan från en skotsk journalist om varför han kommit dit svarade Trump:

– Alla har bett mig att vara här, touren har bett mig och världen har bett mig att vara här, säger han enligt Independent.

ARTIKELN HANDLAR OM