Staden i regnbågens alla färger

1 av 2 | Foto: AP
NYHETER

Lite mer färg i vardagen?

Jodå, det har en konstnärsgrupp fixat i en stad i centrala Mexiko.

20 000 liter färg har använts till regnbågen som täcker 200 hus.

Gatukonstgruppen Germen Art har sannerligen satt färg på Palmita-området i staden Pachuca, en bit nordost om Mexiko City. De slog ihop sig med mexikanska regeringen för att skapa en enorm väggmålning i regnbågens alla färger.

Målningen har gjorts i syfte för att ena invånarna på orten, vilket bland andra Huffington Post skriver om.

Satsningen har genererat i många arbetstillfällen och våldet i samhället har minskat så länge befolkningen hjälpt till med konstprojektet.

Piffat blomstermarknad

Den regnbågsliknande målningen sträcker sig över 18 000 kvadratmeter husyta och fler än 200 hus är täckta i 20 000 liter färg.

Konstgruppen har gjort liknande projekt tidigare, där de piffade till en blomstermarknad i Mexiko City, vilket Al-Jazeera gjort reportage om. Germen Art beskriver hur de tog ett område som var färglöst och gjorde det vackert, för att människorna skulle förstå hur offentlig konst kan ha en positiv social påverkan på samhället.

– Graffiti, konst och dess historia har förändrat oss och fått oss att undvika dåliga beslut. Från vår erfarenhet kan vi förändra människors liv, säger Uriel del Rio, medlem i konstgruppen Germen Art.

ARTIKELN HANDLAR OM