Uppgifter: 260 döda i turkiska bombningar

NYHETER

260 medlemmar av PKK ska ha dödats och hundratals skadats i bombningar den senaste veckan, enligt turkiska medier.

Turkiets flygattacker mot PKK fortsätter. Bombningarna mot den terrorstämplade kurdiska organisationen ska sedan den 24 juli ha tagit livet av över 260 medlemmar och skadat 400, enligt Turkiets officiella nyhetsbyrå Anatolia som hänvisar till säkerhetskällor inom militären.

"Slog mot 100 mål"

80 stridsflygplan ska på torsdagen ha slagit till mot 100 PKK-mål i de hittills mest omfattande räderna, enligt nyhetsbyråns källor. Under fredagen ska 65 mål ha förstörts, bland annat depåer för utrustning och ammunition.

Turkiet säger sig ha påbörjat en "anti-terror" offensiv på två fronter, mot Islamiska staten i Syrien och PKK i norra Irak. Men mest har bomberna hittills riktats mot de kurdiska rebellerna.

PKK har hittills bekräftat att fyra medlemmar dött i de senaste flygattackerna i Qandilbergen i norra Irak, enligt den kurdiska nyhetsbyrån Rudaw som även uppger att tio civila ska ha dödats och elva skadats i bombningar.

Offensiven får kritik

Turkiets offensiv mot IS är bara ett spel för galleriet, menar kritikerna. Att det egentligen är ett svepskäl för att attackera ärkefienden PKK.

– Jag tror mest att det är en gest mot USA, att man i utbyte mot att USA inte bråkar om deras angrepp på PKK nu gör vissa begränsade angrepp mot IS, sa IS-experten Per Jönsson till Aftonbladet för några dagar sedan.

Turkiets regering har vägrat att uppge hur många som har dött i bombningarna, skriver nyhetsbyrån AFP. Det är även oklart hur många civila som drabbats.

Ordkrig mellan presidenterna

Sedan bombräderna gjorde slut på den över två år långa vapenvilan mellan parterna har Massoud Barzani, Kurdistans president i Irak, uppmanat PKK att lämna städerna, för att minska civilbefolkningens lidande. Han fördömer attackerna.

– Vi fördömer de bombattacker som lett till martyrskap för kurder och uppmanar Turkiet att inte bomba civila igen, säger Barzani.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sa förra veckan att det är omöjligt att fortsätta fredsprocessen då PKK "hotar Turkiets nationella enlighet och broderskap".