Biltjuvar skadade i krasch

Foto: NIKLAS GÖRANSSON
NYHETER

De misstänkta biltjuvarna skadades allvarligt när de kraschade in i ett hus.

Olyckan skedde efter en polisjakt i hög fart.

– Tillståndet för dem ska inte vara livshotande, säger Johan Ljung på polisen.

Två misstänkta biltjuvar i 20-årsåldern skadades i en krasch efter att i hög fart ha flytt från en polisbil i Västsverige.

– Tillståndet för dem ska inte vara livshotande. De är vid medvetande och talbara, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl i polisregion Väst till TT.

Bilen upptäcktes under en vinglig färd av en patrull i Stenungsund. Poliserna försökte stoppa den, men i stället för att stanna körde föraren ut på E6. Farten var så hög att polispatrullen tappade kontakten, skriver TT.

Släpptes senare

I en skarp sväng vid Kodemotet i Kungälvs kommun kom den stulna bilen av vägen och körde ner en elstolpe. De misstänkta biltjuvarna, en man och en kvinna, satt kvar i bilen när räddningstjänsten kom. Båda fördes i ambulans till sjukhus för vård.
Senare på natten säger Johan Ljung att de misstänkta biltjuvarna har släppts. Mannen och kvinnan, som är mellan 20 och 25 år gamla, är kända av polisen sen tidigare. De hålls kvar på sjukhuset för observation, men är släppta av polisen.

– Vi har tagit lite prover men kommer inte att hinna höra dem i natt, eftersom de är kvar på sjukhuset för omplåstring, säger Johan Ljung till Aftonbladet.

Paret är misstänkta för vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel och drograttfylleri.