Flera olyckor stoppar semestertrafiken

1 av 4 | Foto: HELMUTH PETTERSSON
På E22 i Kåremo utanför Kalmar krockade en buss med en älg
NYHETER

Flera olyckor inträffade under söndagen.

Sent ikväll krockade en buss med drygt 25 passagerare med en älg.

– Chauffören är förd till sjukhus och just nu är det stopp i trafiken, säger Kim Hild vid polisen vid midnatt.

Söndagen innebär mycket trafik på vägarna när trafikanter ska ta sig hem från sommarstugor och semesterfirande.

Vid 22.45 inträffade en viltolycka på E22 i Kåremo utanför Kalmar. En buss med cirka 25 passagerare krockade med en älg.

– Busschauffören är förd till sjukhus. Inga passagerare ska ha skadats, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen.

Vid midnatt stod trafiken stilla i norrgående riktning i väntan på att bärgningen av bussen skulle vara klar. En ersättningsbuss skulle då vara på väg till passagerarna.

Flera trafikolyckor har också rapporterats in tidigare under dagen.

Söder om Norrköping satt bilister fast i köer sedan en husvagn började brinna på vägen strax norr om Norsholm vid 17-tiden. Husvagnen blev övertänd och branden spred sig till gräset. Räddningstjänsten bad polisen om hjälp med att hantera trafiken.

– Det är semestertrafik så det är ganska tät trafik på E4, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Branden är nu släckt och trafiken rullar på igen, enligt räddningstjänsten.

Stopp utanför Gävle

På E4 norr om Gävle stod trafiken stilla i både i norrgående och i södergående riktning efter en olycka där fler fordon var inblandade.

– Två bilar har krockat i södergående, samtidigt sker en olycka där två bilar krockar i varandra i norrgående. Vad det beror på vet vi inte. Flera personer har förts till sjukhus med lindriga skador men det är oklart hur många som skadats, säger Paul Edenström från polisen i Gävle.

Strax före dubbelolyckan hade trafiken stoppats även i södergående körfält vid avfarten Iggesund. En personbil med husvagn körde in i vajerräcket.

– Husvagnen började vobbla och sedan åker de in i vajerräcket och kör ned sju stolpar. Det har inte blivit några personskador, säger Paul Edenström.

Trafiken stod stilla i södergående körfält i ungefär en timme.

– Det är mycket trafik, säger Paul Edenström.

Förare och litet barn voltade i bil

Vid Lurmotet på E6 söder om Strömstad körde en bil in i vägräcket och voltade vid 19.00-tiden.

– Det är en förare och ett litet barn i bilen som har voltat. Men vi har inga personskador där och allt är bärgat och klart, säger Johan Ljung på polisen i Västra Götaland.

På påfarten till E22 i skånska Osbyholm i Hörby kommun körde en personbil in i en lyktstolpe strax efter klockan 18. Ingen person kom till fysisk skada, enligt räddningstjänsten. Detta ska inte påverka övrig trafik.

I centrala Vansbro i Dalarna small en personbil in i ett lastbilssläp strax efter klockan 18.00, skriver DT.se. Räddningstjänsten fick klippa upp taket på personbilen och de två som satt i den fick föras till sjukhus.

Grädde på vägen

Ett udda trafikhinder störde trafiken på riksväg 50 mellan Mariannelund och Vimmerby under söndagskvällen. Räddningstjänsten fick rycka ut eftersom grädde, eller mjölk, låg utspridd på en drygt hundra meter lång sträcka. Det ska vara mycket halt på vägen där, rapporterade P4 Kalmar.

Räddningstjänsten tror att det kan ha varit en övertankad lastbil som spillt ut sin last på vägen. Halkan bekämpas med sand.

Norr om Kalmar, närmare bestämt i Västra Ed, inträffade en olycka vid 22.00-tiden där fem personer var inblandade. En personbil och en motorcykel har krockat, enligt polisen. Motorcyklisten fick lindriga skador.