Fotgängare död efter trafikolycka

Foto: Christer Grändevik
En trafikolycka där en fotgängare blev påkörd inträffade i Ale kommun.
NYHETER

En kvinna i 90-årsåldern dog sedan hon blivit påkörd av en bilist när hon skulle gå över gatan efter att hon gått av bussen. Olyckan skedde i Ale kommun, norr om Göteborg, på måndagsmorgonen.

– Det såg väldigt allvarligt ut från början, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Olyckan inträffade på Skepplandavägen i tätorten Skepplanda i Ale kommun, några mil norr om Göteborg. Larmet kom till polisen klockan 9.22 på måndagsmorgonen.

- Kvinnan åker buss till Forsvallen och kliver av där. När hon går runt bussen och kommer ut i gatan kommer en bilist och kör på henne, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till TT.

Avled på platsen

– Det såg väldigt allvarligt ut från början, sa Thomas Fuxborg till Aftonbladet när polisen fortfarande var kvar på olycksplatsen.

Man försökte med hjärt- och lungräddning. Men den 88-åriga kvinnan gick inte att rädda. Strax före klockan halv två på eftermiddagen meddelade polisen att kvinnan avlidit på platsen efter att anhöriga underrättats.

Bilföraren chockades

- Man försökte med HLR, men det gick inte att rädda hennes liv, tyvärr, säger Thomas Fuxborg till TT.

Bilföraren och ytterligare två personer som färdades i bilen klarade sig utan personskador. De var dock så chockade att de kördes till vårdcentral för kontroll. Inga fler personer var inblandade i olyckan.

Polisen har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM