Katapultsängen som gör det omöjligt att försova sig

NYHETER

35-åringens katapultsäng – en mardröm för alla sjusovare.

– Om du lyckas snooza dig igenom detta så måste du vara en väldigt lat person, säger Colin Furze till Aftonbladet.

Colin Furze har uppfunnit en säng som kan få den mest morgontrötta att komma upp på morgonen – den kallas "High Voltage Ejector Bed” och fungerar som en katapult. 

35-årige Colin Furze jobbade tidigare som rörmokare men hans uppfinnarlust resulterade i att han startade en Youtubekanal.

"Tog två veckor"

På kanalen får hans tittare komma med förslag på vad som ska byggas och många har efterfrågat en uppfinning som gör det lättare att komma upp på morgonen. 

– Katapultsängen tog två veckor att bygga, berättar Colin Furze för Aftonbladet och tilläger att han var orolig över om den skulle klara att bära hans vikt. Men den fungerade på första försöket. 

Tippningsfunktionen fungerar genom att en luftkompressor trycker på kolvar som i sin tur skjuter fram sängens specialbyggda stålram. Som en liten bonus har Colin Furze lagt till lampor och trumpeter. 

– Om du lyckas snooza dig igenom detta så måste du vara en väldigt lat person. Jag har i och för sig några gamla flickvänner jag kunde ha använt den på.

Risk för skador

Även om Colin Furze har fått flera erbjudanden från personer som vill köpa sängen så är den inte till salu. 

– Om någon vill bygga den eller känner att det finns en marknad att producera den för så varsågod. Men jag är säker på att det en dag kommer en stämning efter att någon har brutit armen eller så. 

Istället kommer han ställa in den i gästrummet.  

– Om någon hälsar på får de något att oroa sig för, så det blir nog inte mycket sömn.

ARTIKELN HANDLAR OM